Om CC Stud

CC Stud ingår i D.Carlberg & Son Intressenter AB och bedriver framgångsrikt verksamhet inom områdena hästavel, träning, stallvärdskap och ridsport. I företagets stall finns både hopp- och travhästar.

Målsättningen är att driva verksamheten på en professionell nivå där våra hästar, i avel som tävling, håller en internationell klass. I konceptet ingår även träning och service för hästägare på privat och amatörnivå.

Verksamheten bedrivs i Häggeby norr om Stockholm. Här återfinns förutom väl utbyggda stallanläggningar även egen travbana. Under 2008 uppgick beståndet till ett 30-tal hel- och delägda avels- och tävlingshästar.

Här på CCSTUD har vi valt att avla på framför allt holländska sto, med starkt möderne. De flesta är inköpta hos eller via VDL- Holland. De kom till oss som unghästar eller redan dräktiga.  Det är ston vars möderne har bevisat att deras blodslinjer ger bra hästar. Nästan alla våra hästar har mammor som gett godkända hingstar, hästar som tävlar grand Prix och som gett hästar med högt IBOB-index. Detta ger oss en högre lägsta nivå.