CCstud´s Monte Fidelity SWB

Monte Fidelity and Kevin Staut

 

Fidelity CC

Hingst född -10

Fidelitys mor Ageuenerin vdl är syster till hingsten Goodtimes som är far till flertalet godkända hingstar och grand prix hästar. Fidelitys mormor Zigeuenerin har erhållit predicatet. Preferent prestatie keur och har förutom Goodtimes även sonen Mercedes som hoppade Grand Prix.

Fidelitys farmor Zancara, har förutom Fidelitys far Montreal ( 1.60) även de godkännda sönerna Great Pleasure, Pessoa vdl ( 1.60) samt VM hästen Bubalou vdl.(1.60)

Meriter

Fidelity är nu under träning och tävling hos ryttaren Kevin Staut. Han debuterade med Kevin i Bordeaux med finfina resultat. Nollade alla sina starter i 130-140 klasser.

Han har under våren och sommaren 2018 tävlats av Kevins elev upp till 1.50 med fina resultat. Under September månad kommer han att komma tillbaka till Sverige för att tränas och tävlas av Julie Carlberg.

Fidelity fick 9-9 i hoppning på sitt 3-års test och blev bästa 3-åriga hingst i Mälardalen 2013.
Han rekommenderades att visas som hingst via rådgivande på Jälla skolan 2012

 

Fidelitys far Monte Bellini vann som endast 8-åring flera 1,50-klasser och debuterade felfritt i 1,60.

År 2007 vann Monte Bellini sensationellt Bundeschampionatet i hoppning med den 9,7 – den högsta poäng någonsin utdelad till en 5-åring. 2008 upprepade han den prestationen och vann Bundeschampionatet i hoppning för 6-åringar.

Att samma häst vinner både som 5-åring och 6-åring har inte skett på över 30 år, och aldrig tidigare har en avelshingst gjort det! Monte Bellini är helt enkelt Tyskland bästa unghingst genom tiderna.

Monte Bellini visade dock tidigare att han är en av de bästa hopphingstarna i sin årskull. Han blev premiehingst vid premieringarna 2004 i Münster-Hahndorf och han blev reservsegrare vid sitt 70-dagarstest med höga poäng på både hoppning och gångarter.

Som den kända tyska hoppdomaren Joachim Geilfuss sade vid Bundeschampionatet ” Han visar Montenders stora kapacitet tillsammans med ett stort inre lugn – bättre än så här blir det inte.”

Monte Bellinis avkommor har i Tyskland vunnit flera fölchampionat, blivit premieföl och sålts på auktioner. Dessutom blev hans första visade son godkänd i Neustadt-Dosse i november.

Far till Monte Bellini är alltså den kända hopphingsten Montender, som tävlade de allra högsta klasserna tillsammans med Marco Kutsher och vann fem miljoner under sin tid på tävlingsbanorna.

Monte Bellinis mor, Ramira, är i sig ett fantastiskt sto. Hon tävlade själv upp tom 1,40 hoppning och har sedan lämnat flertalet tävlingshästar i de högsta klasserna. Hon är även mor till Conte Bellini e Cornet Obolensky som 2008 kom tvåa i Bundeschampionatet för 5-åringar.
Även detta är en prestation som bör betonas. Hon har också lämnat ett sto e Lancer III som i sin tur lämnat en godkänd hingst, Cognito e Christoph Columbus.

Morfar till Monte Bellini är den legendariska Ramiro som lämnat otaliga svårklasshästar och avelshingstar, inte minst den i Sverige verksamma Robin Z.

Mormor Waldona har lämnat hästar som tävlat svår dressyr, och från samma möderne kommer bland annat hingstarna Grandenstern, Baryschnikov, Donnerbube I, II och III, Welton, samt tävlingshästarna Wapiti/Fritz Ligges, Le Mans/Markus Beerbaum, Lesotho/Ellen Schulten-Baumer och Wansuela suerte/Hubertus Schmidt

Om CCstud´s Monte Fidelity SWB

e: Montreal ue: Caletto I
Födelseår: 2010
Kön: Hingst
Färg: Brun

Mer om CCstud´s Monte Fidelity SWB